Luchtdicht bouwen, passief huis – LDR-100, QV10

Deze architect uit ‘s-Hertogenbosch is bezig om z’n privéwoning compleet passief te renoveren. Door alle ongewenste naden en kieren af te dichten wordt de woning energiezuinig gemaakt. Dit resulteert in een goede luchtkwaliteit en een laag energiegebruik. De klant heeft in eerste instantie geprobeerd deze details af te dichten met een enkelzijdige tape. Met name bij inwendige hoeken en aansluitingen was deze applicatie erg bewerkelijk. Daardoor heeft hij vrij snel de overstap gemaakt op het Baushield product LDR-100, waarvan de applicatie kinderlijk eenvoudig is.

Op de houten constructie zijn alle naden ingesmeerd met Baushield LDR-100, de dikkere variant vloeibaar rubber. Ook de balkenaansluiting tussen wand en plafond werd op deze manier afgedicht. Tot slot werden de kozijnaansluitingen vanaf de binnenzijde dichtgesmeerd.

De kitvariant werd gebruikt om verschillende details luchtdicht te maken. Door de foto’s krijgt u een goed beeld van de kozijnaansluitingen. Eén van de belangrijkste peilers. Dankzij de afwerkingen met Baushield producten voldoen de woningen aan de qv10 norm.

Project: Luchtdicht bouwen Den Bosch

Meer projecten

Luchtdicht bouwen, 260 appartementen Groot Hartje Eindhoven – Stam + De Koning Bouw

Lucht- & waterdicht bouwen, 170 appartementen + 5500m2 kelder The Marker Breda – Bouwbedrijf van de Ven

Luchtdicht bouwen, 66 appartementen + 73 eengezinswoningen Wonen in Wiele Eindhoven – Stam + De Koning Bouw

Luchtdicht bouwen, renovatie 61 appartementen – Van der Heijden
Luchtdicht bouwen, 30 woningen – Hendriks Coppelmans