Before the Flood

Before the Flood. Een documentaire op National Geographic die gaat over klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Onderwerpen die voor veel mensen niet genoeg aandacht krijgen. Door niet milieubewust om te gaan met onze manier van leven gaat de wereld eraan.

In de bouwwereld praten we dan over passief bouwen. Een passief gebouw voldoet aan de eisen van het passiefhuis-certificaat en verbruikt niet meer dan 15 kWh/m2 per jaar voor ruimteverwarming. Doordat je minder hoeft te verwarmen, is er een lagere CO2 uitstoot. CO2 is de boosdoener van de aarde die wij kennen.

Er zijn een tal aan mogelijkheden om ervoor te zorgen dat warmte binnen, en kou buiten blijft. Door een correcte manier van luchtdicht bouwen is het mogelijk om geen warmte te laten ontsnappen. Hierdoor verwarm je minder en is er dus een lagere CO2 uitstoot. Ook een juiste aanpak voor daken kan zekere uitstoot voorkomen. Een witte siliconen coating biedt minimaal 80% reflectie. Dit vertaalt zich in een lagere koellast voor uw pand. Tevens hebben zonnepanelen door de coating een grotere opbrengst. Deze ‘groene’ energie draagt bij aan een leefbare aarde voor de toekomstige generaties.

We dragen allemaal bij aan de kwaliteit van het leven van onze nabestaanden.

De film is op o.a. op YouTube te bekijken.